Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
   
 
Hókifli (omlós)
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
61-120 perc
 
Értékelés
2 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Tészta
  • 40 dkg finomliszt (ebből 10 dkg lehet teljes kiőrlésű)
  • 25 dkg Rama sütőmargarin
  • 2 dl zsíros tejföl
  • evőkanálnyi reszelt citromhéj (elhagyható)
  • kávéskanálnyi só
Javasolt töltelék
  • sűrű házi lekvár (szilva)
Máktöltelékhez: (alternatívaként)
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • evőkanálnyi citromhéj
  • 2 dl tej vagy víz
A forgatáshoz
  • vaníliás porcukor
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Keressünk egy a szájánál 7-8 cm átmérőjű üvegpoharat a szaggatáshoz. Szükségünk lesz sütőpapírra is.
Elkészítés
Nagyobb edényben keverjük össze a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű margarinnal, végül adjuk hozzá a tejfölt és a citromhéjat. Addig " masszírozzuk", amíg fényes, puha cipó nem kerekedik a tésztából. Ne ragadjon. Hűtőbe téve, letakarva pihentessük néhány órát, vagy akár egy éjszakát. (Addig elkészíthetjük a tölteléket. )
A pihentetett cipót elfelezzük, gyúródeszkán külön-külön vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet négyzetes formát is vágni, kinek mi a szimpatikus. ) A tésztákat megtöltjük (nem túl bőven), félbe hajtjuk, az illesztéseket és a kiflik két végét összenyomkodjuk, dundira igazítjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, felső rácson, 180-190 fokon kb. negyed óráig sütjük, amíg a talpuk tejeskávé színűre nem vált. Vigyázzunk, könnyen megég!
A kisült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk (25 dkg porcukorban elkeverünk 2-3 csomag vaníliás cukrot), majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.
A kimaradt kifliket ugyanígy sütjük és forgatjuk.
Tálalás
Kb. 30 darab sütemény.
Tárolás
Zárt dobozban.
Tanácsok, tippek
Tölteléknek minden olyan hozzávaló alkalmas, ami nem folyós: sűrű házi lekvár (leginkább szilva), főzött mák vagy dió (a klasszikus bejgli töltelék), kikevert gesztenyemassza, esetleg túró. Én rendszerint mákkal és lekvárral töltöm.
 
Recept értékelések
 
Nem lettek olyan szépek de nagyon finom :) mákos tölteléket választottam :D
 
 
Nikol @ 1 éve
 
 
Nagyon örültem hogy este elkészíthető, és másnap süthető hókiflit találtam, ami szintén tojás nélküli. és nagyon finom:))
 
 
FogdMargó @ 2 éve
 
Hasonló receptek
Hókifli receptek
A hókifli igazi, téli finomság. Elkészítése egyszerű, szinte kihagyhatatlan finomság. Tölthetjük dióval, lekvárral. A vanília illata és a finoman rászitált porcukor teszi teljessé ezt a karácsonyi klasszikust.
 
Konyhai típus: hókifli
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Hókifli (omlós)


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 61-120 perc

Hozzávalók listája

Tészta
Javasolt töltelék
Máktöltelékhez: (alternatívaként)
A forgatáshoz

Előkészítés

Keressünk egy a szájánál 7-8 cm átmérőjű üvegpoharat a szaggatáshoz. Szükségünk lesz sütőpapírra is.

Elkészítés

Nagyobb edényben keverjük össze a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű margarinnal, végül adjuk hozzá a tejfölt és a citromhéjat. Addig " masszírozzuk", amíg fényes, puha cipó nem kerekedik a tésztából. Ne ragadjon. Hűtőbe téve, letakarva pihentessük néhány órát, vagy akár egy éjszakát. (Addig elkészíthetjük a tölteléket. )
A pihentetett cipót elfelezzük, gyúródeszkán külön-külön vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet négyzetes formát is vágni, kinek mi a szimpatikus. ) A tésztákat megtöltjük (nem túl bőven), félbe hajtjuk, az illesztéseket és a kiflik két végét összenyomkodjuk, dundira igazítjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, felső rácson, 180-190 fokon kb. negyed óráig sütjük, amíg a talpuk tejeskávé színűre nem vált. Vigyázzunk, könnyen megég!
A kisült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk (25 dkg porcukorban elkeverünk 2-3 csomag vaníliás cukrot), majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.
A kimaradt kifliket ugyanígy sütjük és forgatjuk.

Tálalás

Kb. 30 darab sütemény.

Tárolás

Zárt dobozban.

További tanács

Tölteléknek minden olyan hozzávaló alkalmas, ami nem folyós: sűrű házi lekvár (leginkább szilva), főzött mák vagy dió (a klasszikus bejgli töltelék), kikevert gesztenyemassza, esetleg túró. Én rendszerint mákkal és lekvárral töltöm.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.