Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
  
 
Piskóta tekercs
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
15-30 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 6 darab tojás
  • 6 ek cukor (csapott)
  • 6 ek liszt (púpozott)
  • lekvár vagy puding ízlés szerint.
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Vegyünk elő egy tálas mixert, béleljük ki egy nagy (pl. gáz) tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra.
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Tálalás
1 nagy tekercs.
Tanácsok, tippek
A lekvár ne legyen túl híg, mert elázhat a tészta. A pudingos krémet érdemes langyosan rákenni, mert még könnyen kenhető, és ha kihűlt, így jól összetartja majd a tekercset.
 
Recept értékelések
 
Egy a baj vele: Hogy nem elég belőle egy adag. :D
 
 
Bonnie @ 1 éve
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Piskóta tekercs


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Előkészítés

Vegyünk elő egy tálas mixert, béleljük ki egy nagy (pl. gáz) tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra.

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Tálalás

1 nagy tekercs.

További tanács

A lekvár ne legyen túl híg, mert elázhat a tészta. A pudingos krémet érdemes langyosan rákenni, mert még könnyen kenhető, és ha kihűlt, így jól összetartja majd a tekercset.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.