Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Csurgatott fánk
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 1,3 dl tej
  • 1,3 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 1 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek rum
  • 0,75 liter olaj a sütéshez
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
 
Hasonló receptek
Fánk receptek
A fánk tradicionális finomságunk, legtöbbször a farsangi időszakban készítjük. Az élesztős tésztát olajban kell kisütni, tálalni általában lekvárral és porcukorral szokás.
 
Konyhai típus: fánk
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Csurgatott fánk


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Elkészítés

1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.