Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Madártejszelet
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
kevesebb mint 15 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet névnap alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
A tésztához
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
A krémhez
  • 8 darab tojássárgája
  • 5 ek porcukor
  • 5 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
A tetejére
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Kivajazott és lisztezett tepsiben kisütjük.

A krémhez a vajat a 15 dkg porcukorral habosra kavarjuk, a többi hozzávalót pedig simára keverjük és krémmé főzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a porcukros vajat.

A tetejére habbá verjük a tejszínhabot a habfixálóval.
Tanácsok, tippek
Most csak olyan képet tudtam hozzá feltölteni, ami fél adagról készült, mivel csak ketten voltunk rá itthon, szóval fél adagról is tökéletesen működik. Nagyon kiadós, finom sütemény.
Díszítésként meghinthetjük kakaóporral a tetejét.
 
Recept értékelések
 
Mi nagyon szeretjük, nagyon finom és laktató, a recept alapján könnyen elkészíthető!
 
 
torpillaudry @ 2 éve
 
Hasonló receptek
Madártej szelet receptek
 
Konyhai típus: madártej szelet
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Madártejszelet


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: kevesebb mint 15 perc

Hozzávalók listája

A tésztához
A krémhez
A tetejére

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Kivajazott és lisztezett tepsiben kisütjük.

A krémhez a vajat a 15 dkg porcukorral habosra kavarjuk, a többi hozzávalót pedig simára keverjük és krémmé főzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a porcukros vajat.

A tetejére habbá verjük a tejszínhabot a habfixálóval.

További tanács

Most csak olyan képet tudtam hozzá feltölteni, ami fél adagról készült, mivel csak ketten voltunk rá itthon, szóval fél adagról is tökéletesen működik. Nagyon kiadós, finom sütemény.
Díszítésként meghinthetjük kakaóporral a tetejét.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.