Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
 
   
 
Jaffa szelet
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
2 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet gyerekzsúr, házibuli, névnap és születésnap alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
Tésztához
Töltelékhez
Díszítéshez
  • narancs szeletek díszítésül
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Tálalás
Kb. 45-50 darab
 
Recept értékelések
 
Nagyon finom , mutatós.Egy kicsit kevés csoki került a kekszekre.Arra gondoltam, hogy a keksz ott marad keményen a tészta tetején. De nem így történt. Délután készítettem el és másra reggelre megpuhult. Húsvétra is el fogom készíteni.
 
 
burgereva @ 1 éve
 
 
Lespóroltam a tetejéről a csokis kekszet, de így is finom volt.
 
 
deakevy @ 1 éve
 
Hasonló receptek
Fanta szelet receptek (Jaffa szelet)
Kakaós piskóta réteg, túrós töltelék és pudingos, üdítős zselés tető, ez a Fanta- vagy Jaffa szeletek leggyakoribb receptje. Természetesen készülhet frissen facsart gyümölcslével is.
 
Konyhai típus: fanta szelet
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Jaffa szelet


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Tésztához
Töltelékhez
Díszítéshez

Előkészítés

A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.

Tálalás

Kb. 45-50 darab


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.