Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
  
 
Kati tészta
Nehézségi fok
Nehéz
 
Elkészítési idő
több mint 120 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Laphoz
  • 0,5 kg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 3 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • tej
Töltelék
  • 1 lap összetörve
  • kevés vaníliás tej
  • 2 ek baracklekvár
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 20 ml rum
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Kivajazott és kilisztezett tepsi.
Elkészítés
1. A lisztet, a cukrot, a zsírt vagy margarint, a sütőport és a 3 db tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz, és három egyenlő részre osztjuk. Három lapot nyújtunk belőle és megsütjük.
2. Az egyik lapot összetörjük és kevés vaníliás tejben megáztatjuk. Majd a 2 evőkanál baracklekvárt, a cukrot, a kakaót és a vajat, a rummal összekeverjük, és a két lap közé tesszük.
3. A tojásfehérjét gőz felett porcukorral (kb. 15 dkg) kemény habbá verjük, a tészta tetejére kenjük.
Miután megszáradt a hab, megszórhatjuk csoki reszelékkel.
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Kati tészta


Nehézségi fok: Nehéz, Elkészítési idő: több mint 120 perc

Hozzávalók listája

Laphoz
Töltelék

Előkészítés

Kivajazott és kilisztezett tepsi.

Elkészítés

1. A lisztet, a cukrot, a zsírt vagy margarint, a sütőport és a 3 db tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz, és három egyenlő részre osztjuk. Három lapot nyújtunk belőle és megsütjük.
2. Az egyik lapot összetörjük és kevés vaníliás tejben megáztatjuk. Majd a 2 evőkanál baracklekvárt, a cukrot, a kakaót és a vajat, a rummal összekeverjük, és a két lap közé tesszük.
3. A tojásfehérjét gőz felett porcukorral (kb. 15 dkg) kemény habbá verjük, a tészta tetejére kenjük.
Miután megszáradt a hab, megszórhatjuk csoki reszelékkel.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.