Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
  
 
Tejszínes csokitorta
Nehézségi fok
Nehéz
 
Elkészítési idő
több mint 120 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet születésnap alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
Tésztához
  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 8 ek. meleg víz
  • 1 kk. szódapor
Krémhez
  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 5 ek. cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 l tejszín
  • 4 tasak habfixáló
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
marcipán virágok
marcipán levelek
Elkészítés
1. A tojásból, cukorból, lisztből, meleg vízből és szódaporból piskótát sütünk egy 28 cm-es kivajazott és kilisztezett kerek tepsiben.
2. A pudingot megfőzzük a cukros tejben, és hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval együtt.
4. A felvert tejszínhabba (kb. 600 ml) óvatosan beleforgatjuk a pudingot, hogy ne essen össze a tejszínhab.
5. A piskótát 4 egyenlő részre vágjuk el, és megkenjük a krémmel.
6. A maradék tejszínhabbal díszítjük. Használunk még a díszítéshez marcipán virágokat, cukor gyöngyöket .
Tálalás
Kb. 20 szelet
Tárolás
Hideg helyen, hűtőszekrényben.
 
Hasonló receptek
Csokitorta receptek
Igazi nagy klasszikus, a torta, amit szinte mindenki szeret. Csokis piskóta, csokikrém és változatos dekoráció. Csokitorta készítésben a Dr. Oetker hidegen kikeverhető Csokoládés Tortakréme segít, nagyban meggyorsítva a legfinomabb csokitorták elkészítését.
 
Konyhai típus: csokitorta
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Tejszínes csokitorta


Nehézségi fok: Nehéz, Elkészítési idő: több mint 120 perc

Hozzávalók listája

Tésztához
Krémhez

Előkészítés

marcipán virágok
marcipán levelek

Elkészítés

1. A tojásból, cukorból, lisztből, meleg vízből és szódaporból piskótát sütünk egy 28 cm-es kivajazott és kilisztezett kerek tepsiben.
2. A pudingot megfőzzük a cukros tejben, és hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval együtt.
4. A felvert tejszínhabba (kb. 600 ml) óvatosan beleforgatjuk a pudingot, hogy ne essen össze a tejszínhab.
5. A piskótát 4 egyenlő részre vágjuk el, és megkenjük a krémmel.
6. A maradék tejszínhabbal díszítjük. Használunk még a díszítéshez marcipán virágokat, cukor gyöngyöket .

Tálalás

Kb. 20 szelet

Tárolás

Hideg helyen, hűtőszekrényben.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.