Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Grízes-mézes süti
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Tészta
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 db egész tojás
  • 4 ek. tejföl
  • 2 ek. méz
Krém
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 5 ek. gríz
  • lekvár - ízlés szerinti mennyiségű és ízű
  • csokimáz a süti tetejére
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
sütési hőfok: 165°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket. A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kikenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük. Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Grízes-mézes süti


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Tészta
Krém

Előkészítés

sütési hőfok: 165°C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítés

Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket. A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kikenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük. Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.