Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Omlós sajtos rúd
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1 dl tej
  • 2-3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk.
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt
  • szezámmag vagy más mag (ízlés szerint)
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.
Tálalás
Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.
Tanácsok, tippek
Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.
 
Hasonló receptek
Sajtos rúd receptek
 
Konyhai típus: sajtos rúd
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Omlós sajtos rúd


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Előkészítés

2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.

Tálalás

Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.

További tanács

Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.