Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Amaretto torta
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
kevesebb mint 15 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 1 világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
  • 2 cl hideg presszókávé
  • 6 cl amarettolikőr /mandulalikőr/
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 600 ml tej
  • 300 g puha vaj
  • 2 tk. átszitált porcukor
  • 70 g darált mandula
  • 200 g mandulás keksz
  • 1 ek. kakaópor
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl. húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
Tanácsok, tippek
Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Amaretto torta


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: kevesebb mint 15 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Elkészítés

A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl. húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

További tanács

Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.