Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Kamiontorta
Nehézségi fok
Nehéz
 
Elkészítési idő
több mint 120 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet születésnap alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 5×5 tojásból piskóta
1.krém
  • 2 tasak csokoládé pudingpor
  • 8 ek. cukor
  • 7 dl tej
  • 2 tábla jó minőségű étcsokoládé
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl hulala tejszín
2.krém
  • 4 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl hulala tejszín
Bevonás, díszítés
  • 30 dkg margarinból
  • 30 dkg porcukorból
  • 2,5 kg fondant
  • fekete színező paszta
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Sütőpapírral bélelünk egy 40×27cm-es tepsit és a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
5×5 tojásból piskótát sütünk.
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Kamiontorta


Nehézségi fok: Nehéz, Elkészítési idő: több mint 120 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók
1.krém
2.krém
Bevonás, díszítés

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk egy 40×27cm-es tepsit és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

5×5 tojásból piskótát sütünk.
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.