Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
  
 
Csokis gombóc
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
61-120 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 kg liszt
  • 2 ek.
  • 1 egész tojás
  • prézli
Töltelékhez
  • kakaó
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Amikor megfőtt a krumpli, akkor a levet nem kell feltétlen kiönteni, készíthető belőle gombócos leves is.
Elkészítés
A fél kg krumplit megpucolom, és kockákra vágva megfőzöm.
Mikor megfőtt kihűtöm és krumplinyomóval összetöröm. Belerakom a tojást, a lisztet és a sót.
Egy jó nagy edénybe felrakok vizet főzni és kevés sót is rakok bele.
Addig kinyújtom a tésztát és felvágom kis kockákra, majd a tenyerembe belerakom a tésztát, 1 kiskanállal belerakom a kakaót és gombócokat formázok. A forrásban lévő vízbe belerakom a gombócokat, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
A prézlit olajon megpirítom és a kész gombócokat beleforgatom. Ezután már csak a tálalás következik.
Tálalás
A tálalásnál a gombócokat porcukorral meghintem.
Tanácsok, tippek
Amikor a prézlit készítem akkor a megpirult prézlit egy kevés vízzel felengedem és morzsásra sütöm, így nem lesz olyan ropogós a széle.
Amikor a gombócokat belerakom, a forrásban lévő vízhez akkor kicsit felkeverem a vizet, hogy ne tudjon letapadni a gombóc. És amikor fő fedőt rakok rá.
 
Hasonló receptek
Gombóc receptek
 
Konyhai típus: gombóc
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Csokis gombóc


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 61-120 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók
Töltelékhez

Előkészítés

Amikor megfőtt a krumpli, akkor a levet nem kell feltétlen kiönteni, készíthető belőle gombócos leves is.

Elkészítés

A fél kg krumplit megpucolom, és kockákra vágva megfőzöm.
Mikor megfőtt kihűtöm és krumplinyomóval összetöröm. Belerakom a tojást, a lisztet és a sót.
Egy jó nagy edénybe felrakok vizet főzni és kevés sót is rakok bele.
Addig kinyújtom a tésztát és felvágom kis kockákra, majd a tenyerembe belerakom a tésztát, 1 kiskanállal belerakom a kakaót és gombócokat formázok. A forrásban lévő vízbe belerakom a gombócokat, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
A prézlit olajon megpirítom és a kész gombócokat beleforgatom. Ezután már csak a tálalás következik.

Tálalás

A tálalásnál a gombócokat porcukorral meghintem.

További tanács

Amikor a prézlit készítem akkor a megpirult prézlit egy kevés vízzel felengedem és morzsásra sütöm, így nem lesz olyan ropogós a széle.
Amikor a gombócokat belerakom, a forrásban lévő vízhez akkor kicsit felkeverem a vizet, hogy ne tudjon letapadni a gombóc. És amikor fő fedőt rakok rá.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.