Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Grízkok
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
15-30 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kukorica gríz vagy búzadara
  • 1 vaníliás cukor
  • csipetnyi só
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
4 dl tejet kimérünk és beleöntjük az edénybe.
Elkészítés
4 evőkanál grízt megfőzünk 4 dl tejben jó sűrű legye és kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét fölverjük. A kihűlt grízbe belekeverjük a tojássárgás cukrot és a tojás felvert habját. Kiolajozott sütőpapírra öntjük, mint a piskótát. Ha kihűlt kettévágjuk és pudinggal vagy lekvárral megtöltjük.
Tárolás
Hűtőben
 
Recept értékelések
 
Több kukorica gríz vagy búzadara kell bele, mert híg lesz.
 
 
Jelica @ 302 napja és 6 órája
 
Olvastad már?
A tökéletes puding titkai
A tökéletes puding titkai
Blog
Összegyűjtöttük a leghasznosabb tanácsokat, melyeket te is kamatoztathatsz pudingkészí­tés közben.
Olvass tovább
 
 
Hasonló receptek
Pudingdesszert receptek
Ki tudna ellenállni egy ínycsiklandó, krémesen lágy pudingdesszertnek? Megannyi ízben, illetve az ízeket kombinálva elkészíthető egy-egy pudingköltemény. Ebben segítenek a Dr. Oetker Pudingjai széles választékukkal. Babapiskótával, kekszekkel, gyümölcsökkel, lekvárokkal, tejszínhabbal ízesíthető. Gyorsan elkészíthető, így akár nagyobb vendégsereg is meglephető egy kis kreativitással készített pudinggal.
 
Konyhai típus: pudingdesszert
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Grízkok


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Előkészítés

4 dl tejet kimérünk és beleöntjük az edénybe.

Elkészítés

4 evőkanál grízt megfőzünk 4 dl tejben jó sűrű legye és kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét fölverjük. A kihűlt grízbe belekeverjük a tojássárgás cukrot és a tojás felvert habját. Kiolajozott sütőpapírra öntjük, mint a piskótát. Ha kihűlt kettévágjuk és pudinggal vagy lekvárral megtöltjük.

Tárolás

Hűtőben


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.