Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Cseresznye lekvár
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 4 kg cseresznye
  • 3/4 cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 1 kávéskanál citromsav
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt, vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd leturmixoljuk. Az egész masszát beletesszük egy nagy edénybe, amiben felfőzzük majd. A cukor mennyisége mindenkinél változó, ezért mindenki kóstolgassa, mert valaki édesen szereti valaki pedig kicsit savanyúbban. Én most 3/4 kg cukrot tettem bele, ez édes lekvár. A cukrot belekeverjük a citromsavval a masszába és felfőzzük. Folyamatosan keverjük, hogy le ne égjen. Akkor jó a lekvár, ha fakanálra veszünk egy adagot és potyog. Lekapcsolhatjuk, belekeverjük a nátrium-benzoátot és üvegbe vele. Először készítsünk ki egy újságpapírt, amire tesszük, majd az üvegeket. Én újságpapírt szoktam használni, mert az is jól felveszi a hőt, nem kell egy tálba még kikészíteni meleg vizet és abba beletenni az üvegeket. Az üvegekbe csak egy pici adagot tegyünk először, hogy felvegye az üveg a hőt és ne pattanjon el az üveg. Beletesszük a lekvárt az üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk őket és dunsztoljuk, 1-2 nap elegendő, míg kihűl és polcra is tehetjük.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.
 
Olvastad már?
Befőzni nem is olyan nagy ördöngösség!
Befőzni nem is olyan nagy ördöngösség!
Blog
Sokunkban az a kép él a befőzésről, hogy a nagyi órákig kevergeti a nagy kondérban rotyogó gyümölcsöket. Mindez már a múlté! A természetes gyümölcspektin felhasználásával készülő Dr. Oetker Befőzőszerek nagyban meggyorsí­tják a folyamatot. Egy adag lekvárt akár már 3 perc alatt elkészí­thetünk a Dr. Oetker Dzsemfixek segí­tségével!
Olvass tovább
 
 
Hasonló receptek
Lekvár receptek
A legfinomabb lekvárok elkészítésében nagy segítséget nyújtanak a Dr. Oetker Befőző termékei. Lekvárt szinte minden gyümölcsből készíthetünk, és élvezhetjük az adott gyümölcs aromáját, amikor annak épp nincsen szezonja. Kenhetjük egy szelet kenyérre vagy péksüteményre, díszíthetjük, ízesíthetjük vele süteményeinket, de akár húsételek mellett a mártások szerepét is átveheti egy-egy pikánsabb lekvár.
 
Konyhai típus: lekvár
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Cseresznye lekvár


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt, vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd leturmixoljuk. Az egész masszát beletesszük egy nagy edénybe, amiben felfőzzük majd. A cukor mennyisége mindenkinél változó, ezért mindenki kóstolgassa, mert valaki édesen szereti valaki pedig kicsit savanyúbban. Én most 3/4 kg cukrot tettem bele, ez édes lekvár. A cukrot belekeverjük a citromsavval a masszába és felfőzzük. Folyamatosan keverjük, hogy le ne égjen. Akkor jó a lekvár, ha fakanálra veszünk egy adagot és potyog. Lekapcsolhatjuk, belekeverjük a nátrium-benzoátot és üvegbe vele. Először készítsünk ki egy újságpapírt, amire tesszük, majd az üvegeket. Én újságpapírt szoktam használni, mert az is jól felveszi a hőt, nem kell egy tálba még kikészíteni meleg vizet és abba beletenni az üvegeket. Az üvegekbe csak egy pici adagot tegyünk először, hogy felvegye az üveg a hőt és ne pattanjon el az üveg. Beletesszük a lekvárt az üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk őket és dunsztoljuk, 1-2 nap elegendő, míg kihűl és polcra is tehetjük.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.