Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Szivárvány muffin
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
15-30 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Alap
Díszítés
  • 1 cs. habpor
  • 1,5 dl tej
  • kék ételfesték
  • színes, csíkos gumicukor
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
Az alapport el kell keverni a tojással, olajjal és a vízzel majd a papír sütőformába bele tenni a tésztát két kanál segítségével, majd 20 percig sütjük.
Még sül a muffin addig a tejhez hozzáadjuk a habport és habverővel kemény habbá verjük Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a habot és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét.
Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjunk pár percig, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.
 
Recept értékelések
 
a kép meg le maradt
 
 
Szöszyike @ 1 éve
 
Hasonló receptek
Muffin receptek
A muffinokban az a legjobb, hogy gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és megannyi módon dekorálhatóak, hogy mindenki találhasson olyat, ami neki tetszik. Az elkészítés folyamatát még jobban megkönnyíti a Dr. Oetker Muffin alap, melyhez 12 papír sütőformát és csokidarabokat is biztosítunk a tökéletes élmény eléréséhez.
 
Konyhai típus: muffin
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Szivárvány muffin


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók listája

Alap
Díszítés

Elkészítés

Az alapport el kell keverni a tojással, olajjal és a vízzel majd a papír sütőformába bele tenni a tésztát két kanál segítségével, majd 20 percig sütjük.
Még sül a muffin addig a tejhez hozzáadjuk a habport és habverővel kemény habbá verjük Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a habot és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét.
Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjunk pár percig, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.