Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Hagyományos almás pite
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Tésztához
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. tej
  • 0,5 csomag sütőpor
Töltelékhez
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Egy tálba lereszeljük az almát, majd kézzel kifacsarjuk a levét.
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tésztához tartozó többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha ragad, fóliát ráterítve is sodorhatjuk).
A tepsit (30x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik réteg tésztát belefektetjük.
A kifacsart almát összekeverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztán a tepsiben eloszlatjuk.
Befedjük a másik réteg tésztával, aminek a tetejét villával beszurkáljuk.
180°C-ra előremelegített sütőben középső rácson, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Kb. 20 db lesz belőle.
Tanácsok, tippek
A nagymamám szerint is jól sikerült! :)
 
Hasonló receptek
Almás pite receptek
Ugye milyen kellemes, amikor a házat az almás pite átható illata lengi be? Itt megannyi almás pite recept közül válogathatnak a Sütibarátok, hogy meglephessék szeretteiket. Egy almás pite szinte az év bármely szakában kellemes finomság lehet a sütikedvelők számára.
 
Konyhai típus: almás pite
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Hagyományos almás pite


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Tésztához
Töltelékhez

Előkészítés

Egy tálba lereszeljük az almát, majd kézzel kifacsarjuk a levét.

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tésztához tartozó többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha ragad, fóliát ráterítve is sodorhatjuk).
A tepsit (30x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik réteg tésztát belefektetjük.
A kifacsart almát összekeverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztán a tepsiben eloszlatjuk.
Befedjük a másik réteg tésztával, aminek a tetejét villával beszurkáljuk.
180°C-ra előremelegített sütőben középső rácson, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Kb. 20 db lesz belőle.

További tanács

A nagymamám szerint is jól sikerült! :)


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.