Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
61-120 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Tészta
  • 8 tojásból sütött, 26 cm-es tortalap
Krémhez
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 kisdobozos kockázott ananászkonzerv
  • 25 g zselatin
  • 0,5 l cukrász habalap /meggle,hulala vagy oké habmester/
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
Előző nap a piskótát kisüthetjük.
Elkészítés
A túrót áttörjük, és a mascarponével jól kikeverjük. A porcukrot, vanillincukrot a joghurttal elkeverjük és a túros mascarponéhoz adjuk. Az ananászt leszűrjük, és a levében /kb. 1,5-2 dl/ beáztatjuk a zselatint, majd lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, jól átkeverjük és a krémhez adjuk. A habalapot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és kb. 4-5 dl-nyi habot beleforgatunk a zselatinos krémbe. A tortalapot 3 korongra vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük 1 rész krémmel, megszórjuk ananász kockával, ami ha túl nagyok apróbbra vágunk. Ráhelyezzük a középső lapot, ismét megkenjük krémmel, ananász kockával megszórjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel tetejét-oldalát bevonjuk és hideg helyre téve hagyjuk megdermedni. A maradék felvert tejszínnel vékonyan áthúzzuk, és fantáziánk szerint díszítjük.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!
 
Recept értékelések
 
Ismét megsütöttem,nagyon finom volt!
 
 
mamma53 @ 85 napja és 11 órája
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Joghúrtos-ananászos túrókrémmel töltött torta


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 61-120 perc

Hozzávalók listája

Tészta
Krémhez

Előkészítés

Előző nap a piskótát kisüthetjük.

Elkészítés

A túrót áttörjük, és a mascarponével jól kikeverjük. A porcukrot, vanillincukrot a joghurttal elkeverjük és a túros mascarponéhoz adjuk. Az ananászt leszűrjük, és a levében /kb. 1,5-2 dl/ beáztatjuk a zselatint, majd lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, jól átkeverjük és a krémhez adjuk. A habalapot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és kb. 4-5 dl-nyi habot beleforgatunk a zselatinos krémbe. A tortalapot 3 korongra vágjuk, a krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük 1 rész krémmel, megszórjuk ananász kockával, ami ha túl nagyok apróbbra vágunk. Ráhelyezzük a középső lapot, ismét megkenjük krémmel, ananász kockával megszórjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel tetejét-oldalát bevonjuk és hideg helyre téve hagyjuk megdermedni. A maradék felvert tejszínnel vékonyan áthúzzuk, és fantáziánk szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.