Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Konyakmeggyes szelet
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
A kakaós tésztához
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. keserű kakaópor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 dl tej
A piskótához
  • 4 darab tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. kristálycukor
A krémhez
  • 4 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2-3 kk. konyakmeggy aroma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Két gombócra osztjuk, és 30x30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
Tetejét csokival bevonjuk, majd másnap szeleteljük.
 
Recept értékelések
 
Nagyon finom mutatós sütemény lett. Bár én a tetejét díszítésként megszórtam csoki daráva. Mindenki azt hitte, hogy cukrászdában vásároltam .
 
Tiramisu @ 331 napja és 3 órája
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Konyakmeggyes szelet


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

A kakaós tésztához
A piskótához
A krémhez

Elkészítés

A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Két gombócra osztjuk, és 30x30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
Tetejét csokival bevonjuk, majd másnap szeleteljük.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.