Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
  
 
Túró Rudi golyó
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
kevesebb mint 15 perc
 
Értékelés
1 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 1 kg túró
  • 10 evőkanál méz
  • 15 kanál darált keksz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tábla tortabevonó
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A túrót, a mézet és a darált kekszet és a citromhéjat összekeverem. Majd krumplinyomón áttöröm, hogy krémesebb legyen. Majd kisebb golyókat formázunk belőle és fél órára mélyhűtőbe tesszük.
Miután jól lehűlt, tortabevonóba mártjuk (én fogpiszkálót szúrtam bele), majd tálalásig hűtőben tároljuk.
 
Recept értékelések
 
Elkövettem azt a hibát, hogy rácson csurgattam le a csokit róla és nem gondoltam előtte végig! A vége az lett, hogy hozzászilárdult az egész gombóc a rácshoz és alig bírtam kiszedni! Szóval szépségében nem sikerült ilyen jól, de ízre igen, mert bárhogy is nézett ki, elfogyott! :) A lényeg, hogy a családnak bejött! :) És még annyit hozzátennék, hogy nálunk az elkészítés nem kevesebb, mint 15 perc! A golyók elkészítése igénybe vett legalább 1 órát. Aztán a csokiba mártogatás még egy felet!
 
 
ptunci90 @ 1 éve
 
Hasonló receptek
Túró Rudi(s) receptek
A Túró Rudi igazán népszerű desszert. Itt mind a házilag elkészíthető recepteket, mind a kész Túró Rudi felhasználásával készül receptek megtalálhatók. Elődje „glazirovannij szirok” néven már korábban is kapható volt a Szovjetunióban, Magyarországon 1968 óta gyártják, illetve készítik házi változatát a finomság kedvelői.
 
Konyhai típus: túró rudi
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Túró Rudi golyó


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: kevesebb mint 15 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Elkészítés

A túrót, a mézet és a darált kekszet és a citromhéjat összekeverem. Majd krumplinyomón áttöröm, hogy krémesebb legyen. Majd kisebb golyókat formázunk belőle és fél órára mélyhűtőbe tesszük.
Miután jól lehűlt, tortabevonóba mártjuk (én fogpiszkálót szúrtam bele), majd tálalásig hűtőben tároljuk.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.