Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Amerikai almás pite
Nehézségi fok
Könnyű
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Tésztához
  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg kockákra vágott vaj
  • 2 ek porcukor
  • csipetnyi só
  • 0,3 dl víz
Töltelékhez
  • 80 dkg alma
  • 13 dkg cukor
  • 2,5 ek liszt
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/4 kiskanál reszelt szerecsendió
  • 1 ek citromlé
  • 4 dkg kockákra vágott vaj
Tetejére
  • porcukor
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
A sötőt 180°C-ra bemelegítjük.
Elkészítés
A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük, és a porcukorral szórjuk.
A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Tálalás
6 fő
Tárolás
A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Tanácsok, tippek
Melegen fogyasztva ajánlom, mert hidegen nekem egy kicsit mindig megkeményedik. Ha az alja egy kicsit bevizesedik az nem gond az alma miatt van, én a tésztára mielőtt rátettem volna az almát zsemlemorzsát szórtam. :)
 
Hasonló receptek
Almás pite receptek
Ugye milyen kellemes, amikor a házat az almás pite átható illata lengi be? Itt megannyi almás pite recept közül válogathatnak a Sütibarátok, hogy meglephessék szeretteiket. Egy almás pite szinte az év bármely szakában kellemes finomság lehet a sütikedvelők számára.
 
Konyhai típus: almás pite
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Amerikai almás pite


Nehézségi fok: Könnyű, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Tésztához
Töltelékhez
Tetejére

Előkészítés

A sötőt 180°C-ra bemelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük, és a porcukorral szórjuk.
A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Tálalás

6 fő

Tárolás

A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

További tanács

Melegen fogyasztva ajánlom, mert hidegen nekem egy kicsit mindig megkeményedik. Ha az alja egy kicsit bevizesedik az nem gond az alma miatt van, én a tésztára mielőtt rátettem volna az almát zsemlemorzsát szórtam. :)


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.