Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
   
 
Pestinos, Andalúz ánizsos süti
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
15-30 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom héja
  • 2 teáskanál ánizs mag (10 g)
  • 1 dl fehérbor
  • 3 cl ánizs likőr
  • 25 dkg liszt (lehet teljes őrlésű)
  • 0,5 l olaj (a sütéshez)
  • 15 dkg méz
  • 3 ek. víz
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A citromot zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk és az 1 dl olajban az ánizsmaggal kicsit megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a citrom héját kivehetjük az olajból.
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.
Tálalás
20-28 db
Tanácsok, tippek
Dél - Spanyol karácsonyi sütirecept, az ánizstól kapja különleges ízét. A méz mellett még narancslekvárral is finom.
 
Hasonló receptek
Aprósütemény receptek
Pici és finom. Talán így jellemezhetnénk legjobban ezt a kategóriát. Megannyi vendégváró apró falat tartozik ide, krémesek, szárazak, édesek és sósak. Nagyobb vendégsereg esetén nagyon praktikus tud lenni pár apró falatka az asztalon.
 
Konyhai típus: aprósütemény
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Pestinos, Andalúz ánizsos süti


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Elkészítés

A citromot zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk és az 1 dl olajban az ánizsmaggal kicsit megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a citrom héját kivehetjük az olajból.
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.

Tálalás

20-28 db

További tanács

Dél - Spanyol karácsonyi sütirecept, az ánizstól kapja különleges ízét. A méz mellett még narancslekvárral is finom.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.