Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
 
Farsangi fánk
Nehézségi fok
Közepes
 
Elkészítési idő
31-60 perc
 
Értékelés
4 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet farsang alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
Tészta
Sütéshez
  • napraforgóolaj
Díszítéshez
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
Tanácsok, tippek
Legjobb, ha frissen tálaljuk.
 
Recept értékelések
 
Én cukrász recept alapján készítettem el, isteni volt. Csináltam csokisat is :)
 
 
IvecC25 @ 239 napja és 53 perce
 
 
Nagyon finom és mutatós. Még melegen elfogyott.
 
 
Ibi53 @ 239 napja és 1 órája
 
 
Finom lett, még lekvár nélkül is.
 
 
Nikol @ 240 napja és 14 órája
 
 
Szilva izzel talaltam. A receptet a megadott hozzavalokkal keszitettem el. Finom lett!
 
EnikoKatalin @ 2 éve
 
Hasonló receptek
Fánk receptek
A fánk tradicionális finomságunk, legtöbbször a farsangi időszakban készítjük. Az élesztős tésztát olajban kell kisütni, tálalni általában lekvárral és porcukorral szokás.
 
Konyhai típus: fánk
 
 
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Farsangi fánk


Nehézségi fok: Közepes, Elkészítési idő: 31-60 perc

Hozzávalók listája

Tészta
Sütéshez
Díszítéshez

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

További tanács

Legjobb, ha frissen tálaljuk.


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.