Receptek
A receptet feltöltötte:
 
 
 
 
 
Grízes zserbó
Nehézségi fok
Nagyon könnyű
 
Elkészítési idő
61-120 perc
 
Értékelés
0 tapasztalat alapján!
 
 
 
Alkalom
Ezt a receptet karácsony alkalmából ajánljuk!
Hozzávalók
Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb.1 dl tej
  • 8-10 ek darált dió
  • 6-8 ek cukor
  • baracklekvár
  • 6 ek gríz
  • 0,5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
Oszd meg másokkal!
Elkészítés
A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a porcukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.
Tanácsok, tippek
Érdemes csak másnap szeletelni!
 
Hasonló receptek
Hozzászólások

Ha szeretnél valamit hozzászólni, akkor nincs más dolgod mint regisztrálni az oldalra, majd bejelentkezni!

 
 
Sütni jó!

Grízes zserbó


Nehézségi fok: Nagyon könnyű, Elkészítési idő: 61-120 perc

Hozzávalók listája

Hozzávalók

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a porcukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.

További tanács

Érdemes csak másnap szeletelni!


A sütés élményét a Dr. Oetker segít megosztani.