Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birslekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Birslekvár

1-2 kg birsalma
víz
cukor
szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az érett birset meghámozzuk, és négyrét vágjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. Fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, a gyümölcsöket összetörjük (ízlés szerint ki mennyire szereti darabosan) majd a súlyát megmérjük. Ugyanakkora mennyiségű cukorból, mint a gyümölcs tömege kevés vízzel cukorszirupot főzünk, és néhány szem szegfűszeget dobunk bele. Beletesszük az összetört gyümölcsöt és lassú tűzön egy óra hosszáig főzzük. Üvegekbe töltjük, és ha kihűlt lezárjuk.
Birslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!