Almáspite, mint a mesében
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Lekenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, a citrom kifacsart levével kissé meglocsoljuk, így nem barnul meg. Lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük.
Elkészítjük a tetejére való diós tojáshabot. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, egészen fehéredésig. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, s összekeverjük a darált dióval. Óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
A tészta egyharmadát félretesszük a későbbi rácsozáshoz. A megmaradt kétharmad részt ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és elsimítjuk rajta a fahéjas reszelt almát. A tetejére rétegezzük a cukros-habos darált diós masszát. Az egyharmadnyi tésztából kis rudakat sodrunk és átlósan, 3-4 centinként keresztbe és hosszába berácsozzuk. A rácsok tetejét a kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, és előmelegített sütőben, gyenge közepes lánggal 35-40 percig sütjük.
Almáspite, mint a mesében
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tetejére:
Lekenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, a citrom kifacsart levével kissé meglocsoljuk, így nem barnul meg. Lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük.
Elkészítjük a tetejére való diós tojáshabot. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, egészen fehéredésig. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, s összekeverjük a darált dióval. Óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
A tészta egyharmadát félretesszük a későbbi rácsozáshoz. A megmaradt kétharmad részt ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és elsimítjuk rajta a fahéjas reszelt almát. A tetejére rétegezzük a cukros-habos darált diós masszát. Az egyharmadnyi tésztából kis rudakat sodrunk és átlósan, 3-4 centinként keresztbe és hosszába berácsozzuk. A rácsok tetejét a kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, és előmelegített sütőben, gyenge közepes lánggal 35-40 percig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?