Oldal tetejére

Hagyományos almás pite

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 30-60 perc

Feltöltötte: SzilvaSmiss

Feltöltés: 2012 szeptember 24.

Kategóriák: édes, gyümölcsös, almás piték

Étrend:

Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. tej
  • Fél csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 50 dkg reszelt alma (6-7 db alma)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 rasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés

Előkészítés

Egy tálba lereszeljük az almát, majd kézzel kifacsarjuk a levét.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tésztához tartozó többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha ragad, fóliát ráterítve is sodorhatjuk).
A tepsit (30x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik réteg tésztát belefektetjük.
A kifacsart almát összekeverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztán a tepsiben eloszlatjuk.
Befedjük a másik réteg tésztával, aminek a tetejét villával beszurkáljuk.
180°C-ra előremelegített sütőben középső rácson, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Kb. 20 db lesz belőle.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

A nagymamám szerint is jól sikerült! :)



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató