Hagyományos almás pite
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha ragad, fóliát ráterítve is sodorhatjuk).
A tepsit (30x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik réteg tésztát belefektetjük.
A kifacsart almát összekeverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztán a tepsiben eloszlatjuk.
Befedjük a másik réteg tésztával, aminek a tetejét villával beszurkáljuk.
180°C-ra előremelegített sütőben középső rácson, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Kb. 20 db lesz belőle.
Alternatív elkészítés
Hagyományos almás pite
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha ragad, fóliát ráterítve is sodorhatjuk).
A tepsit (30x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik réteg tésztát belefektetjük.
A kifacsart almát összekeverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztán a tepsiben eloszlatjuk.
Befedjük a másik réteg tésztával, aminek a tetejét villával beszurkáljuk.
180°C-ra előremelegített sütőben középső rácson, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Kb. 20 db lesz belőle.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?