Almás pite gazdagon
Hozzávalók
Almás pite gazdagon
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Addig készítsük el a tölteléket: a meghámozott, magház nélküli almákat nagy lyukú reszelőn (azon a babszem alakún...) legyaluljuk. Nyomkodjuk ki a levét (na ez a 100%-os gyümölcslé), a reszelékhez pedig lazán keverjük hozzá a cukrot és a fahéjport. Felhasználásig tartsuk letakarva, hűvösen.
A lehűlt tésztacipónak picivel (4-5 dkg-mal) több mint a felét egy közepes (kb. 35x25 cm-es) tepsire méretezett sütőpapíron sodrófával nyújtsuk ki. (A sütőpapír és a tészta is nyúljon fel kissé a tepsi oldalára.) A tésztalapot sütőpapírostul tegyük a tepsibe, egyenletesen szórjuk meg 5 evőkanál kekszmorzsával. Ezután nagyobb kupacokban halmozzuk rá a reszelt almát, és villával, gereblyéző mozdulatokkal egyenletesen terítsük szét rajta.
-
((MOST kéne bekapcsolni a sütőt, kb. 200 fokra.))
-
Egy másik, ugyancsak tepsi méretű sütőpapíron (akkorával, amivel épp be tudnánk takarni a tölteléket) kinyújtjuk a tésztacipó másik felét. Ezt azután határozott mozdulattal ráborítjuk az almatöltelékre, a sütőpapírt pedig lehúzzuk a tetejéről. Voilá! Ha szükséges, fazonírozunk: lecsipkedjük a szélekről a túlnyúló tésztasorját (s befoltozzuk vele az esetleges lyukakat,).
Végül a tésztatetőt megkenjük gyengén felvert egész tojással, s pár perc múlva hideg vízbe mártott villával sűrűn megszurkáljuk. 200-210 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül, középső rácson kb.40-45 percig sütjük (amíg szépen meg nem pirul).
Ha ehetőre hűlt, fahéjas porcukorral megszórva (mi így szeretjük) vagy natúron, kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha a nyújtás után marad vissza tészta, süssünk belőle kekszeket (ezeknek elég 15-20 perc).
Almás pite gazdagon
Hozzávalók
Almás pite gazdagon
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Addig készítsük el a tölteléket: a meghámozott, magház nélküli almákat nagy lyukú reszelőn (azon a babszem alakún...) legyaluljuk. Nyomkodjuk ki a levét (na ez a 100%-os gyümölcslé), a reszelékhez pedig lazán keverjük hozzá a cukrot és a fahéjport. Felhasználásig tartsuk letakarva, hűvösen.
A lehűlt tésztacipónak picivel (4-5 dkg-mal) több mint a felét egy közepes (kb. 35x25 cm-es) tepsire méretezett sütőpapíron sodrófával nyújtsuk ki. (A sütőpapír és a tészta is nyúljon fel kissé a tepsi oldalára.) A tésztalapot sütőpapírostul tegyük a tepsibe, egyenletesen szórjuk meg 5 evőkanál kekszmorzsával. Ezután nagyobb kupacokban halmozzuk rá a reszelt almát, és villával, gereblyéző mozdulatokkal egyenletesen terítsük szét rajta.
-
((MOST kéne bekapcsolni a sütőt, kb. 200 fokra.))
-
Egy másik, ugyancsak tepsi méretű sütőpapíron (akkorával, amivel épp be tudnánk takarni a tölteléket) kinyújtjuk a tésztacipó másik felét. Ezt azután határozott mozdulattal ráborítjuk az almatöltelékre, a sütőpapírt pedig lehúzzuk a tetejéről. Voilá! Ha szükséges, fazonírozunk: lecsipkedjük a szélekről a túlnyúló tésztasorját (s befoltozzuk vele az esetleges lyukakat,).
Végül a tésztatetőt megkenjük gyengén felvert egész tojással, s pár perc múlva hideg vízbe mártott villával sűrűn megszurkáljuk. 200-210 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül, középső rácson kb.40-45 percig sütjük (amíg szépen meg nem pirul).
Ha ehetőre hűlt, fahéjas porcukorral megszórva (mi így szeretjük) vagy natúron, kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha a nyújtás után marad vissza tészta, süssünk belőle kekszeket (ezeknek elég 15-20 perc).
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?