Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fordított almás krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

8 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt

Almás töltelékhez:

6-8 darab alma
őrölt fahéj
kristálycukor

A krémhez:

fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Alufóliával kibéleljük a tepsit. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a tepsiben.
Megszórjuk annyi fahéjjal és cukorral, hogy beterítse az almákat.
A tojások sárgáját a porcukorral és a 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá vert fehérjét.
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül.
180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot és mikor kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított vajhoz.
A megsült piskótáról lehúzzuk a fóliát és az almasor tetejére kenjük a krémet.
Díszíthetjük tortadarával vagy olvasztott étcsokoládéval.
Fordított almás krémes Fordított almás krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!