Kármelita
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Karamell szósz:
Elkészítés
Tèszta
A vajat olvasszuk fel adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliát és keverjük simára. Hozzáadjuk a lisztet, a zab, szódabikarbóna, csipet sót, és keverjük addig, amíg összeáll. A tészta 2/3àt a sütőformába simítsuk el egyenletes, sima, lapos rétegre. 10 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a karamell öntetet.
A cukrokat 1 ek. vízzel egy lábasban karamellizáljuk (hagyjuk hogy forrjon 1 percet bugyogva ne keverjük csak rázogassuk az edényt) majd hozzáadjuk a vajat ha elolvadt a tejet is (1 csipet sót is adhatunk hozzá) Az elősütött alapra szórjuk a csokoládét, meglocsoljuk a karamellszósszal majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk.
Visszatesszük a sütőbe, és süssük kb. 15-18 percig vagy amíg a széle enyhén pirult. Hagyjuk teljesen kihűlni, úgy könnyen szeletelhető, légmentesen lezárva 1 hétig eltartható.
Kármelita
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Karamell szósz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
A vajat olvasszuk fel adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliát és keverjük simára. Hozzáadjuk a lisztet, a zab, szódabikarbóna, csipet sót, és keverjük addig, amíg összeáll. A tészta 2/3àt a sütőformába simítsuk el egyenletes, sima, lapos rétegre. 10 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a karamell öntetet.
A cukrokat 1 ek. vízzel egy lábasban karamellizáljuk (hagyjuk hogy forrjon 1 percet bugyogva ne keverjük csak rázogassuk az edényt) majd hozzáadjuk a vajat ha elolvadt a tejet is (1 csipet sót is adhatunk hozzá) Az elősütött alapra szórjuk a csokoládét, meglocsoljuk a karamellszósszal majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk.
Visszatesszük a sütőbe, és süssük kb. 15-18 percig vagy amíg a széle enyhén pirult. Hagyjuk teljesen kihűlni, úgy könnyen szeletelhető, légmentesen lezárva 1 hétig eltartható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?