Oldal tetejére

Pestinos, Andalúz ánizsos süti

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 15-30 perc

Feltöltötte: Nikol

Feltöltés: 2013 december 7.

Kategóriák: édes, sós, mézes [+]

Étrend:

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom héja
  • 2 teáskanál (10 g) ánizs mag
  • 1 dl fehérbor
  • 3 cl ánizs likőr
  • 25 dkg liszt (lehet teljes őrlésű)
  • 0,5 l olaj (a sütéshez)
  • 15 dkg méz
  • 3 ek. víz

Elkészítés

Elkészítés

A citromot zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk és az 1 dl olajban az ánizsmaggal kicsit megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a citrom héját kivehetjük az olajból.
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.

Tálalás

20-28 db

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Dél - Spanyol karácsonyi sütirecept, az ánizstól kapja különleges ízét. A méz mellett még narancslekvárral is finom.



Hasonló receptek

Újévi szerencsemalacok

Álarcok halloweenra

Almás csemege

Mézes szívek

Színes húsvéti sütifigurák

Vaníliás-mákos fánkgolyó

Édes nyuszik locsoláshoz

Cukorszívek

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató