Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilva befőtt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilva befőtt

szilva
a víz literjéhez 30 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegeket alaposan mossuk el. Én hipós vízben szoktam elmosogatni, majd ecetes vízben öblögetni. Az üvegeket jól szárítsuk ki. Újságpapír vagy meleg vizes tál. Egy nagy fazék.

Elkészítés

A szilvát megmossuk, szárától megválunk, üvegekbe rakjuk, és az üvegeket feltöltjük vízzel. A vizet leöntjük és megmérjük. Én így szoktam kimérni a vizet, hogy ne főzzek felesleges szirupot. Ahány liter víz annyiszor 30 dkg cukrot adunk hozzá, hozzáadjuk a fűszereket és szirupot főzünk belőle. Majd a szilvákat beletesszük, és 2-3 percig főzzük a szirupban, ne legyen több, mert kirepedezik.2-3 perc elteltével azonnal üvegekbe helyezzük, majd a szirupot újra felfőzzük, mielőtt lekapcsolnánk, tegyünk bele 1-2 kávéskanál nátrium-benzoátot, majd a szilvákra öntjük. Nagyon fontos, hogy amikor az üvegekbe szeretnénk tenni a forró szirupot, az üvegeket papírra, vagy aki szeretné meleg vizes edénybe tegye őket, hogy az üveg felvegye a hőt. Én az újságpapírral is meg vagyok elégedve, mert az is ugyanúgy felveszi a hőt. Rátesszük a papírra/meleg vizes edénybe, majd először egy picit merjünk az üvegekre, hogy felvegye a hőt, aztán önthetjük rá a szirupot teljesen. Így nem pattan el az üveg biztosan. Rászorítjuk a tetőket, majd száraz dunsztba teszem őket. 2-3 nap után polcra is mehetnek a szilva befőttek.

Tárolás

Hűvös,száraz helyen tároljuk.
Szilva befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!