Nagymama bejglije
Hozzávalók
Tészta 2 rúdhoz:
Mák töltelék:
Dió töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Dió töltelék: A cukorból és a vízből szirupot főzünk és belekeverjük a többi hozzávalót.
Máktöltelék: felforralja a tejet a vaníliás cukorral, mikor forr, takarékra vesszük, bele kanalazzuk a darált mákot, kevergetve annyit várunk, míg egyet rottyan a töltelék. Mikor kihűlt ízesítjük a reszelt citromhéjjal és a mazsolával.
A tésztát 2 egyforma cipóra osztja és kb 1-1,5 cm vastagra nyújtja, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe rakjuk a rudakat (1 gáz tepsibe 2 rudat szoktam tenni), felverünk egy egész tojást azzal megkenjük többször a tetejét és ismét egy bő félórát pihentetjük. Felül picit megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját.
Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta.
A bejglit aranybarnára, karamell színűre kell sütni, ez általában azt jelenti, hogy körülbelül 190-200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ne hagyjuk, hogy szőke maradjon, de ne is égessük meg.
Nagymama bejglije
Hozzávalók
Tészta 2 rúdhoz:
Mák töltelék:
Dió töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Dió töltelék: A cukorból és a vízből szirupot főzünk és belekeverjük a többi hozzávalót.
Máktöltelék: felforralja a tejet a vaníliás cukorral, mikor forr, takarékra vesszük, bele kanalazzuk a darált mákot, kevergetve annyit várunk, míg egyet rottyan a töltelék. Mikor kihűlt ízesítjük a reszelt citromhéjjal és a mazsolával.
A tésztát 2 egyforma cipóra osztja és kb 1-1,5 cm vastagra nyújtja, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe rakjuk a rudakat (1 gáz tepsibe 2 rudat szoktam tenni), felverünk egy egész tojást azzal megkenjük többször a tetejét és ismét egy bő félórát pihentetjük. Felül picit megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját.
Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta.
A bejglit aranybarnára, karamell színűre kell sütni, ez általában azt jelenti, hogy körülbelül 190-200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ne hagyjuk, hogy szőke maradjon, de ne is égessük meg.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?