Bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
2.A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, a dió, vagy a mák kivételével. Levesszük a tűzről és akkor tesszük bele a darált diót, vagy mákot, mazsolát és kihűtjük.
3.A cipókat kinyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, a szélét visszahajtjuk és óvatosan feltekerjük. Megkenjük a tojássárgával. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd megkenjük a fehérjével és megint 20 percig hideg helyen szárítjuk. Megszurkáljuk hosszában fogpiszkálóval. Előmelegített sütőben először 200 fokon 15 percig, majd 190 fokon is 15 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ez a bejgli nem reped meg és nagyon finom.
A hozzávalók 2 rúdhoz vannak megadva.
Bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, a dió, vagy a mák kivételével. Levesszük a tűzről és akkor tesszük bele a darált diót, vagy mákot, mazsolát és kihűtjük.
3.A cipókat kinyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, a szélét visszahajtjuk és óvatosan feltekerjük. Megkenjük a tojássárgával. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd megkenjük a fehérjével és megint 20 percig hideg helyen szárítjuk. Megszurkáljuk hosszában fogpiszkálóval. Előmelegített sütőben először 200 fokon 15 percig, majd 190 fokon is 15 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ez a bejgli nem reped meg és nagyon finom.
A hozzávalók 2 rúdhoz vannak megadva.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?