Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos bejgli Zolitól

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 rúdhoz
30 dkg liszt
12 dkg margarin
1,5 dl tej
3,5 dkg cukor
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
egy csipet só

Töltelékhez:

30 dkg darált mák
1 dl tej
2 evőkanál baracklekvár
1 teáskanál méz
15 dkg kristálycukor
1 fél citrom héja lereszelve
mazsola (ízlés szerint)
fahéj (ízlés szerint)
1 tojás a rudak kenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral megfuttatom a langyos tejben, hozzákeverem a lisztet, belecsipkedem a margarint, végül hozzáadom a maradék cukrot és a tojássárgáját is, alaposan összegyúrom, majd meleg helyen letakarva hagyom megkelni.
A máktöltelék készítése:
A tejet mézzel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a citrom héját. Pár percig forraljuk, majd a mákhoz öntjük. Még melegen hozzákeverjük a lekvárt is. Szintén 4 részre szedjük, hűtőben pihentetjük.
Mindent egy tálba öntök, és szép simára keverem. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl híg, mert akkor szétreped a tészta!
A megkelt tésztát két egyforma nagyságú darabra szedem, átgyúrom, kinyújtom téglalap alakúra, megkenem a mákos masszával, és szépen feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom, és bőven megkenem egy felvert tojással.
Azután hagyom pihenni egy-két órán át (mivel már nem lehet lefedni, én a sütőbe szoktam tenni.)
Azután alágyújtok 170 fokosra, és 45 percen át szép aranyszínűre sütöm.

Tálalás

Ebből az adagból 2 rúd jön ki.
Tálalásnál porcukorral meghintem és így tálalom családnak, barátoknak.

Tárolás

Ha nem fogyna el, egy légmentesen záródó dobozba vagy mint én, egy karácsonyi sütis dobozba rakom.
Mákos bejgli Zolitól

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!