Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis csillagok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis csillagok

15 dkg étcsokoládé
30 dkg darált mogyoró
15 dkg cukor
5 evőkanál gyümölcspálinka
5 evőkanál vágott mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokoládét lereszeljük, a mogyorót amennyiben saját termés, ledaráljuk, a díszítéshez a mogyorót darabosra vágjuk.

Elkészítés

A darált mogyorót összekeverjük a csokoládéval, a cukorral, a pálinkával és annyi vízzel (5-10 evőkanál), hogy jól gyúrható masszát kapjunk. A masszát fólia között kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és csillag alakú formával kiszaggatjuk. A csillagok közepét megszórjuk vágott mogyoróval, kissé belenyomkodjuk, és hideg helyen 1 napig szárítjuk.
A receptet még édesanyám egyik nagyon régi újságában találtam, szerintem nagyon finom, és mindenkinek ajánlom, aki szereti a tömény, karakteres finomságokat. :) Szerintem étcsokoládéval elkészítve is nagyon finom. Sőt, ha valaki igazán.

Alternatív elkészítés

Ez egy régi recept, amire még nagyon régen bukkantam egy újságban, azóta őrzöm. Szerintem nagyon finom, és mindenkinek ajánlom, aki szereti a tömény, karakteres finomságokat. :) Szerintem étcsokoládéval elkészítve is nagyon finom. Sőt, ha valaki kifejezetten szereti a kesernyés ízvilágot, - én pl. ebbe a kategóriába tartozom,- elérheti ezt úgy, hogy még bőven tesz bele kakaóport, ezzel fokozva az étcsokoládé ízét.
Csokis csillagok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!