Karamellás csokitorta
Hozzávalók
Tészta:
Karamell:
Csokikrém:
Elkészítés
Elkészítés
Egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 3-4 cm-re felnyúljon a szélére. 1 órára hűtőbe tesszük.
A karamellhez a cukrot 4 ek. vízzel karamellizáljuk, közepes lángon, kevergetés nélkül, néha megrázogatva a lábost. (ha nagyon gyorsan barnulna, vegyük lejjebb egy kicsit, hogy ne égjen oda)
Majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Visszatesszük a tűzre, homogenizáljuk., és hagyjuk hűlni.
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a cukrot.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
Majd kivesszük (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), ráterítjük a karamellt, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 25 percig sütjük.
Tálalás
Karamellás csokitorta
Hozzávalók
Tészta:
Karamell:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 3-4 cm-re felnyúljon a szélére. 1 órára hűtőbe tesszük.
A karamellhez a cukrot 4 ek. vízzel karamellizáljuk, közepes lángon, kevergetés nélkül, néha megrázogatva a lábost. (ha nagyon gyorsan barnulna, vegyük lejjebb egy kicsit, hogy ne égjen oda)
Majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Visszatesszük a tűzre, homogenizáljuk., és hagyjuk hűlni.
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a cukrot.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
Majd kivesszük (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), ráterítjük a karamellt, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 25 percig sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?