Csupa csoki torta
Hozzávalók
Csokis Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a sárgáját és óvatosan elkeverjük. Lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. 3 felé vesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.
Ha kisült kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
Kimérjük a fél liter tejet és csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a másik fél liter tej összeöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihűlt vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk 1-2 kanál kakaóport.
A kisült lapokat krémmel töltjük. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megdermedni és díszítjük.
Csupa csoki torta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a sárgáját és óvatosan elkeverjük. Lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. 3 felé vesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.
Ha kisült kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
Kimérjük a fél liter tejet és csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a másik fél liter tej összeöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihűlt vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk 1-2 kanál kakaóport.
A kisült lapokat krémmel töltjük. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megdermedni és díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?