Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csupa csoki torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis Piskóta:

7 tojás
120 g cukor
140 g liszt

Krém:

400 g cukor
100 g liszt
1 liter tej
500 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a sárgáját és óvatosan elkeverjük. Lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. 3 felé vesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.
Ha kisült kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
Kimérjük a fél liter tejet és csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a másik fél liter tej összeöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihűlt vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk 1-2 kanál kakaóport.
A kisült lapokat krémmel töltjük. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megdermedni és díszítjük.
Csupa csoki torta Csupa csoki torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!