Oldal tetejére

Tejszínes csokitorta

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: > 120 perc

Feltöltötte: Izabella

Feltöltés: 2012 március 17.

Kategóriák: édes, krémes, csokis [+]

Étrend:

Nehézségi fok: Nehéz

Hozzávalók

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 8 ek. meleg víz
  • 1 kk. szódapor

Krémhez

  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 5 ek. cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 l tejszín
  • 4 tasak habfixáló

Elkészítés

Előkészítés

marcipán virágok
marcipán levelek

1. A tojásból, cukorból, lisztből, meleg vízből és szódaporból piskótát sütünk egy 28 cm-es kivajazott és kilisztezett kerek tepsiben.
2. A pudingot megfőzzük a cukros tejben, és hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval együtt.
4. A felvert tejszínhabba (kb. 600 ml) óvatosan beleforgatjuk a pudingot, hogy ne essen össze a tejszínhab.
5. A piskótát 4 egyenlő részre vágjuk el, és megkenjük a krémmel.
6. A maradék tejszínhabbal díszítjük. Használunk még a díszítéshez marcipán virágokat, cukor gyöngyöket .

Tálalás

Kb. 20 szelet

Tárolás

Hideg helyen, hűtőszekrényben.



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató