Oldal tetejére

Tejszínes csokitorta

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: > 120 perc

Feltöltötte: Izabella

Feltöltés: 2012 március 17.

Kategóriák: édes, krémes, csokis [+]

Étrend:

Nehézségi fok: Nehéz

Hozzávalók

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 8 ek. meleg víz
  • 1 kk. szódapor

Krémhez

  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 5 ek. cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 l tejszín
  • 4 tasak habfixáló

Elkészítés

Előkészítés

marcipán virágok
marcipán levelek

1. A tojásból, cukorból, lisztből, meleg vízből és szódaporból piskótát sütünk egy 28 cm-es kivajazott és kilisztezett kerek tepsiben.
2. A pudingot megfőzzük a cukros tejben, és hozzáadjuk a 20 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval együtt.
4. A felvert tejszínhabba (kb. 600 ml) óvatosan beleforgatjuk a pudingot, hogy ne essen össze a tejszínhab.
5. A piskótát 4 egyenlő részre vágjuk el, és megkenjük a krémmel.
6. A maradék tejszínhabbal díszítjük. Használunk még a díszítéshez marcipán virágokat, cukor gyöngyöket .

Tálalás

Kb. 20 szelet

Tárolás

Hideg helyen, hűtőszekrényben.



Hasonló receptek

Háromszínű csokitorta

Cappuccinós csokoládétortácskák

Csupacsoki torta

Csokitorta szülinapra

Csokoládétorta

Narancsos étcsokoládé torta

Csokoládé torta

Karamellás csokitorta

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató