Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tészta eperrel és túróval

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 evőkanál tej

Morzsa tésztához:

125 g búzaliszt
50 g cukor
70 g margarin

Töltelék:

250 g eper
200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 ml tej
250 g zsírszegény túró

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.

Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.

Tipp:

Eper helyett bármilyen bogyós gyümölccsel elkészítve is nagyon ízletes.
Leveles tészta eperrel és túróval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!