Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi datolya

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Karácsonyi datolya

200 g datolya
2 narancs héja
150 g mandula
150 g háztartási keksz
75 ml narancslé
1 kiskanál mandulalikőr
3 kanál sárgabarack lekvár

bevonat:

100 g étcsokoládé
4 kanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A datolyákat szétvágjuk az egyik oldalán, a magját eltávolítjuk. A narancsokat jól megmossuk. A narancshéját lereszeljük, a levét kicsavarjuk (kb. 75 ml lesz belőle)! A marcipánt és a narancs héját összegyúrjuk (még ragadós masszát nem kapunk). A marcipános - narancsos masszával megtöltjük a datolyákat.
Az őrölt mandulát a keksszel, a narancslével és a likőrrel összegyúrjuk. A lekvárt kanalanként adjuk hozzá (lehet több vagy kevesebb, mint 3 kanál, a keksz szárazságától függ),összedolgozzuk.
A mandulás - narancsos masszával bevonjuk a töltött datolyákat (kis hengereket formálva).Fél órát a hűtőben pihentetjük. A bevonathoz a csokoládét összeolvasztjuk az olajjal, egyenletesen bevonjuk a desszertet. Majd a hűtőben pihentetjük, még a bevonat megdermed.

Alternatív elkészítés

A mandulalikőrt a marcipános masszához adhatjuk , de kihagyható. Hozzáadott cukor nincs, a marcipán meg a datolya elég édes önmagában is
Karácsonyi datolya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!