Rumos gesztenyekrém
Hozzávalók
Rumos gesztenyekrém
Elkészítés
Elkészítés
2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük.3 dl. tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, pl.: növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfű levelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.
Tálalás
Rumos gesztenyekrém
Hozzávalók
Rumos gesztenyekrém
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük.3 dl. tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, pl.: növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfű levelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?