Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos gesztenyekrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos gesztenyekrém

40 dkg gesztenyemassza (mélyhűtött)
4 db babapiskóta
1 dl rum
3+1 dl tejszín
8 dkg porcukor
4 szem főtt, hámozott gesztenye
1/2 kávéskanál méz
1 ek gránátalma mag
4 citromfű levél

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A babapiskótákat 3-4 darabra törjük, 4 csinos kehely aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 ek rummal.
2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük.3 dl. tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, pl.: növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfű levelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.

Tálalás

4 kehely
Rumos gesztenyekrém Rumos gesztenyekrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!