Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"csoki" krém (vega)

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémhez:

2 db banán
2 db avokadó (érett)
0,5 dl kókusztej vagy növényi tej
2 ek. méz vagy édesítő
1 kávéskanál citromlé
1 csipet őrölt fahéj

Tálaláshoz:

15-20 dkg bogyós gyümölcs (áfonya, ribizli, szeder, málna)
2-3 dkg mogyoró vagy kesudió (durvára törve)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az avokádó akkor jó, ha kicsit megnyomva érezzük, hogy puha mindenhol. Ha kemény pár napig érlelni kell egy banán mellett.
A bogyós gyümölcsöket megmossuk.

Elkészítés

Megpucoljuk a banánokat, az avokádót félbe vágjuk és a belsejét kiemeljük egy kanállal. A turmixgép edényébe tesszük, a tisztított gyümölcsöt hozzáöntjük a kókusztejet, citromlevet, fahéjat és a mézet majd összeturmixoljuk. Ha már krémes hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is elkeverjük.
Krémszerű állagot kell kapnunk, ha sűrű lehet még tejjel hígítani. (botmixerrel is készíthető)
A poharak aljára teszünk 1-1 kanál bogyós gyümölcsöt erre kanalazzuk a krémet, a tetejét tört mogyoróval és gyümölccsel díszítjük. (aki szereti egy kis rummal feldobhatja a krémet)
1-2 órát hagyjuk hűtőben összeérni.
Glutén-laktóz-tojás mentes.

Tálalás

4 adag.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Az AVOKÁDÓ nagyon tápláló, sok proteint és olajat tartalmazó terméshúsát (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral, vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését.
Délkelet-Ázsiában és Hawaiion a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan csúnya, feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást.
"csoki" krém (vega) "csoki" krém (vega) "csoki" krém (vega)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!