Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia diós krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes laphoz:

40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához:

6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
15 dkg dió (darált)

Krémhez:

3 db tojássárgája
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Tálalás

Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni. Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lett.

Alternatív elkészítés

Az alapreceptet a neten találtam. Az eredeti recept a francia mákos krémes. Mák nem, dió volt otthon, innen kezdve a többi már történt magától. Az én tepsim nagyobb méretű, ezért ahhoz igazítottam a mézes lapok hozzávalóit, illetve a krémben sokalltam a cukor mennyiségét, így azt csökkentettem.
Forrás: receptneked.hu
Francia diós krémes Francia diós krémes Francia diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!