Kávés csokilekvár
Hozzávalók
Kávés csokilekvár
Elkészítés
Elkészítés
A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bátran használható, és korlátlan ideig eláll, hiszen semmi romlandót nem tartalmaz, a dzsemfix pedig sok szempontból jobb, mint a zselatin, ráadásul épp ezért, vegán étrenden élők is nyugodt szívvel elkészíthetik.
Fontos: ha süteményhez való krémet szeretnénk vele készíteni, ne keverjük tejszínnel, mert a dzsemfixben, befőzőcukorban lévő citromsav megtúrósítja, kicsapja. Vajjal vagy Mascarponéval ajánlom. Készülhet még ízesítve is, ha a kávé helyett vízben olvasztott keserű kakaóporral készítjük és gyömbért, narancshéjat, rumos meggyet vagy egyéb ízesítőt csempészünk bele, ahogy kedvünk tartja.
Mint egy hozzászóló írta, a Magyarországon kapható tasakos dzsemfix kisebb kiszerelésben kapható.
Hogy a kívánt eredményt megkapjuk: 200 g cukor mennyiségéhez mérten arányosan adagoljunk belőle a lekvárba.
Kávés csokilekvár
Hozzávalók
Kávés csokilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bátran használható, és korlátlan ideig eláll, hiszen semmi romlandót nem tartalmaz, a dzsemfix pedig sok szempontból jobb, mint a zselatin, ráadásul épp ezért, vegán étrenden élők is nyugodt szívvel elkészíthetik.
Fontos: ha süteményhez való krémet szeretnénk vele készíteni, ne keverjük tejszínnel, mert a dzsemfixben, befőzőcukorban lévő citromsav megtúrósítja, kicsapja. Vajjal vagy Mascarponéval ajánlom. Készülhet még ízesítve is, ha a kávé helyett vízben olvasztott keserű kakaóporral készítjük és gyömbért, narancshéjat, rumos meggyet vagy egyéb ízesítőt csempészünk bele, ahogy kedvünk tartja.
Mint egy hozzászóló írta, a Magyarországon kapható tasakos dzsemfix kisebb kiszerelésben kapható.
Hogy a kívánt eredményt megkapjuk: 200 g cukor mennyiségéhez mérten arányosan adagoljunk belőle a lekvárba.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?