Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csurgatott fánk

klemensitsne receptje http://www.sutnijo.hu/profil/3039-klemensitsne
Csurgatott fánk
Elkészítési nehézség: Közepes

Hozzávalók

  • 1,3 dl tej
  • 1,3 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek rum
  • 0,75 liter olaj a sütéshez
klemensitsne klemensitsne receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató