Oldal tetejére

Csurgatott fánk

0 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 30-60 perc

Feltöltötte: klemensitsne

Feltöltés: 2012 február 7.

Kategóriák: édes, fánkok

Étrend:

Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók

  • 1,3 dl tej
  • 1,3 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek rum
  • 0,75 liter olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés

1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


Még nem érkezett vélemény!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató