
Boldogi nagyrózsa


Hozzávalók
Boldogi nagyrózsa
Elkészítés
Elkészítés
2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.


Boldogi nagyrózsa
Hozzávalók
Boldogi nagyrózsa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?