Oldal tetejére

Farsangi fánk

4 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 30-60 perc

Feltöltötte: Mesterkonyha

Feltöltés: 2011 november 2.

Kategóriák: édes, Fánkok

Étrend:

Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók

Tészta

  • 500 g liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • Egy kevés só
  • 80 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál rum
  • 4 tojássárgája (közepes méretű)
  • 80 g olvasztott Rama
  • 250 ml langyos tej

Sütéshez

  • Napraforgóolaj

Díszítéshez

  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 50 g porcukor
  • 200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

Javaslaltok, alternatív elkészítés

Legjobb, ha frissen tálaljuk.



Hasonló receptek

Farsangi fánk

Farsangi fánk-tallér

Gyors pufi fánk

Boldogi nagyrózsa

Farsangi fánk

Farsangi fánk

Sajtos fánkocskák

Diós-lekváros puffancs

Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


IvecC25

2014.02.28.

08:34

Én cukrász recept alapján készítettem el, isteni volt. Csináltam csokisat is :)

Ibi53

2014.02.28.

07:55

Nagyon finom és mutatós. Még melegen elfogyott.

Nikol

2014.02.26.

07:08

Finom lett, még lekvár nélkül is.

EnikoKatalin

2012.01.22.

07:10

Szilva izzel talaltam. A receptet a megadott hozzavalokkal keszitettem el. Finom lett!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató