Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi fánk

Mesterkonyha receptje http://www.sutnijo.hu/profil/1-mesterkonyha
Farsangi fánk
Elkészítési nehézség: Közepes

Hozzávalók

Tészta

Sütéshez

  • Napraforgóolaj

Díszítéshez

Mesterkonyha Mesterkonyha receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Legjobb, ha frissen tálaljuk.

Vélemények

IvecC25

IvecC25
2014.02.28. | 08:34

Én cukrász recept alapján készítettem el, isteni volt. Csináltam csokisat is :)
Ibi53

Ibi53
2014.02.28. | 07:55

Nagyon finom és mutatós. Még melegen elfogyott.
Nikol

Nikol
2014.02.26. | 19:08

Finom lett, még lekvár nélkül is.
EnikoKatalin

EnikoKatalin
2012.01.22. | 19:10

Szilva izzel talaltam. A receptet a megadott hozzavalokkal keszitettem el. Finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató