Oldal tetejére

Jaffa szelet

2 vélemény | Írj véleményt!
Elkészítési idő: 30-60 perc

Feltöltötte: Mesterkonyha

Feltöltés: 2011 november 3.

Kategóriák: édes, fanta szeletek, sütemények

Étrend:

Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • Narancs szeletek díszítésül

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.

Tálalás

Kb. 45-50 darab



Vélemények

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!


burgereva

2013.03.18.

07:27

Nagyon finom , mutatós.Egy kicsit kevés csoki került a kekszekre.Arra gondoltam, hogy a keksz ott marad keményen a tészta tetején. De nem így történt. Délután készítettem el és másra reggelre megpuhult. Húsvétra is el fogom készíteni.

deakevy

2012.05.13.

01:39

Lespóroltam a tetejéről a csokis kekszet, de így is finom volt.

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató