Fanta szelet
Hozzávalók
A tésztához:
Túrókrémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A sütőporral kevert lisztet, kakaót (kakaó nélkül is lehet, ha fehér tésztát szeretnénk kapni) hozzáadjuk, majd az olajat is.
A fehérjét habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
A túrókrémhez valókat habosra keverjük, a vajat kissé olvasszuk fel, ha kihűlt, a piskótára kenjük.
A mázt pudingként megfőzzük (nem kell hozzá tej!), ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük.
Majd tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 óra.
Tárolás
Fanta szelet
Hozzávalók
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sütőporral kevert lisztet, kakaót (kakaó nélkül is lehet, ha fehér tésztát szeretnénk kapni) hozzáadjuk, majd az olajat is.
A fehérjét habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
A túrókrémhez valókat habosra keverjük, a vajat kissé olvasszuk fel, ha kihűlt, a piskótára kenjük.
A mázt pudingként megfőzzük (nem kell hozzá tej!), ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük.
Majd tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 óra.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?