Jaffa torta
Hozzávalók
Tészta:
Világos krém:
Barna krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta alapanyagaiból piskótát sütünk. Mikor kisült meglocsoljuk narancslével.
Világos krém:
25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral. Külön megfőzünk egy liter tejben 5 kanál lisztet és 5 kanál étkezési keményítőt. Mikor kihűlt, összekeverjük a cukrozott margarinnal és hozzákeverünk még 4-5 tasak vaníliás cukrot.
Barna krém:
15 dkg darált diót leforrázunk 1 dl tejjel, melyben előtte felolvasztunk 4 kanál cukrot.
Hozzákeverünk 12,5 dkg margarint, egy tojássárgáját és 10 dkg étcsokoládét.
Lerakás:
Piskótát megkenjük a világos krém felével. Erre kerül egy sor keksz (édes keksz legyen) melyet szintén meglocsoljuk kicsi narancslével. Megkenjük a maradék világos krémmel, majd a barna krémmel. A tetejét tejszínnel díszíthetjük.
Jaffa torta
Hozzávalók
Tészta:
Világos krém:
Barna krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta alapanyagaiból piskótát sütünk. Mikor kisült meglocsoljuk narancslével.
Világos krém:
25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral. Külön megfőzünk egy liter tejben 5 kanál lisztet és 5 kanál étkezési keményítőt. Mikor kihűlt, összekeverjük a cukrozott margarinnal és hozzákeverünk még 4-5 tasak vaníliás cukrot.
Barna krém:
15 dkg darált diót leforrázunk 1 dl tejjel, melyben előtte felolvasztunk 4 kanál cukrot.
Hozzákeverünk 12,5 dkg margarint, egy tojássárgáját és 10 dkg étcsokoládét.
Lerakás:
Piskótát megkenjük a világos krém felével. Erre kerül egy sor keksz (édes keksz legyen) melyet szintén meglocsoljuk kicsi narancslével. Megkenjük a maradék világos krémmel, majd a barna krémmel. A tetejét tejszínnel díszíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?